2016. március 10., csütörtök

KONTRASZTKIÁLLÍTÁS


Verőfényes nyári napon könnyen szembetűnik a napos és árnyékos területek közötti éles különbség. Ezt a fény-árnyék ellentétet a kontraszt szóval szoktuk kifejezni, s amikor a világossági és sötétségi színskálán minél távolabb kerül egymástól két szín, annál nagyobb közöttük a kontraszt. Ködös-felhős reggeleken mindezt nem érzékeljük, ilyenkor a finom tónusok lágyan illeszkednek egymás mellé, néha egybe is mosódnak. A kontrasztnak viszont mindig van egy figyelem- és feszültségkeltő, sokszor drámai hatása. Ilyen a Kontrasztkiállítás is. Nem ködösít, nem akar összemosni dolgokat, az ellentéteket nagyon jól kifejezi. Fekete és fehér, jó és rossz között nem ismer középutat, s miközben felhívja a figyelmet az égető társadalmi problémákra, minden igyekezetével arra törekszik, hogy a látogató figyelmét felhívja az evangélium kínálta megoldási lehetőségekre, pozitív döntéshozatalra.
Egy család- és ifjúságmegmentő projektről van szó, amely a kisvárdai református ifjak kezdeményezésére jött létre, s miután számos helyszínen több ezer látogatója volt, az Erdélyi IKE közreműködésével most Marosludason is megtekinthető.

Helyszín a Református Gyülekezeti Központ, a nem mindennapi tárlatot pedig a 0743 111540-es telefonszámon igényelhető előjegyzés alapján lehet látogatni.

Néhány tanács a megtekintéshez:

A kiállítás nyolc témakört dolgoz fel, amelyekhez videók, képek és információs tablók, fény- és hanghatások tartoznak. A megértéshez nem elég csupán a videók megtekintése.
Egy-egy film 3-6 perc hosszúságú, amelyek folyamatos vetítésben láthatók. Megállva egy film előtt, addig érdemes nézni, amíg az el nem érkezik a már látott epizódhoz.
Szánjunk időt a megtekintésre, mert csak így érthető meg a kiállítás teljes üzenete.
A kiállítást minden érdeklődő kizárólag saját felelősségére nézheti meg, amelyet aláírásával igazol.

Megtekintése 16 éven aluliaknak csak szülő vagy pedagógus jelenlétében, 14 éven aluliaknak pedig egyáltalán nem javasolt.

Több információ: ITT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése