2016. február 8., hétfő

Ifjúsági istentisztelet az Alsó-Maros menti körzetben

     A havonként szervezett alkalmak sorát szaporította a január utolsó vasárnapján, Marosludason tartott körzeti istentisztelet, melyen közel kilencven fiatal vett részt. Az udvarfalvi Reménység együttes dicsőítő énekeket játszott és tanított, Lukács-Lőrincz István kutyfalvi lelkipásztor közösségépítő játékokat vezetett, igét hirdetett Czirmay Csaba Levente lelkipásztor a 2Kir 4,1-7 alapján.
     A Királyok könyve prófétaasszonyának emberi szemmel nézve semmije sem volt. Mert mi az a korsó olaj a hitelezők követelésével szemben? És mégis, azt a "semmit" Isten használni tudta. Sokszor ilyen semminek tűnik egy mosoly, egy simogatás, egy jó szó, egy meleg kézszorítás. Csak ennyi van - mondod szégyenkezve, de ne félj, Isten ezt tekinti alapanyagnak, és használja is, ha odaadod Neki. Csupán halld meg az utasításait és engedelmeskedj neki. Egyszerű utasítások, de célravezetők. Ne menj el a lényeg mellett, menj be a belső szobádba Ővele, hallgasd meg és cselekedd meg. Az asszonynak azt mondta: - zárkózz be és töltögess, Naámánnak azt, hogy fürödj meg a Jordánban. A vaknak meg kellett mosakodnia, Kánában a kővedreket meg kellett tölteni, Lázár sírjáról a követ kellett elgördíteni, s az öt kenyeret és két halat Jézus kezébe kellett tenni. Azt mondod bonyolult? Tévedsz. Mind-mind egyszerű, praktikus kérés, csak bonyolult odaadni. Bonyolult elmondani, hogy a Tiéd vagyok testestől-lelkestől. A prófétaasszonynak sikerült, Naámán megtisztult, a vak látni kezdett, Lázár kijött a sírból, s az ötezer jóllakott. Neked is sikerülhet, csak engedd, hogy elkérhesse tőled azt a keveset, amit Ő javadra használni akar.

      
Végül Kali Szabolcs Barna, a Marosi Református Egyházmegye ifjúsági előadója Ludastelepre hívta meg az ifjakat, ahol a februári alkalomra kerül majd sor. Ezúton köszönjük meg eredményes közbenjárását, melynek következtében az ifjúsági tevékenység költségeit pályázati pénzekből is sikerül fedezni.
     A szép délután szeretetvendégséggel zárult, melyet asszonytestvérek, a marosludasi ifjak szülei készítettek elő.
      Soli Deo Gloria!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése