2013. július 21., vasárnap

Rövid beszámoló az idei gyerektáborról

Ebben az esztendőben a Magyarói Református Egyházközség tulajdonában lévő Nimród Ház adott helyet a nyári gyerektábornak. A tábori élet mindig egy színes világ, amelyben családtagokként vesznek részt gyermekek és felnőtt munkatársak. Idén egy 43 tagú nagy család - 34 gyerek és 9 "szülő" - élt a lehetőséggel, és fogyasztotta el a kínálkozó lelki és testi táplálékokat. 

A lelki táplálék alapját Isten Igéje képezte, amely olyan bibliai testvérpárokról szólt, akiktől a mindennapi élethez szükséges dolgokat tanulhattuk meg. Láthattuk azt, hogy testvérek között nem mindig békesség uralkodik, hanem nagyon sokszor versengés, irigység, viszály is. Utóbbiak legyőzésére akkor van lehetőség, ha Isten igéjének, az evangélium örömüzenetének helyet adunk az életünkben, ha Jézus Krisztus hívására igennel válaszolunk és azonnal elindulunk követésére. A tábori játékok, énekek, imádságok, kézműves foglalkozások mind-mind azt a célt szolgálták, hogy ezeket a gondolatokat elmélyítsék gyermekeink lelkében. Köszönet mindazoknak, akik a lelki táplálék átadásában segédkeztek.

A testi táplálék elfogyasztására egy jól felszerelt konyha és egy tágas ebédlő szolgált, amelyekben odaadó munkatársak készítettek és tálaltak fel finomabbnál finomabb ételeket. Köszönet érte.

Lazításra a 16 kilométerre lévő szászrégeni korszerű strand kínált lehetőséget, amelyet a gyermekek örömére három alkalommal látogatott meg a tábor.

Köszönetet mondnunk a gyerektábor támogatóinak, nem utolsó sorban mindazoknak, akik a szervezésből, lebonyolításból is kivették részüket.


A táborban készült képeket augusztus 4-ig I T T lehet letölteni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése