2011. október 17., hétfő

Fiatal házaspárok bibliaórája - "évadnyitó"

Különbözőségek férfiak és nők között. Ez volt a témája a címben jelzett vasárnap délutáni alkalomnak, amely a nyári szünet után egy újabb bibliaórai sorozat kezdetét jelentette.
Az ige (Efézus 5,33) segített jobban felismerni különbözőségeinket, de ugyanakkor ösztönzött is, hogy megtanuljunk azokkal együtt élni. E nélkül egyetlen kapcsolat sem működik, mely alól a házasság sem kivétel.
A házasság egy olyan világegyetem, amelyben ha felborul a rend, súlyos katasztrófák történnek. Ezért fontos, hogy először azzal legyen jó a kapcsolatunk, aki ennek a mini világegyetemnek is az irányítója, aki úgy ajándékoz egymásnak férfit és nőt, hogy egymásra tevődve különbözőségeik ellenére is egységet, egészet alkotnak.
Vasárnap délután 15 házaspár tartotta fontosnak, hogy a témáról beszélgessen, és ami a legfontosabb, hogy témában legyen. A bibliaóra utáni asztalközösség is ezt a célt szolgálta.


1 megjegyzés:

  1. A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozhatik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza megsokszorozva, amit beléje vetnek.
    Nagy Endre

    VálaszTörlés