2011. április 3., vasárnap

Áprilisi keresztyén tábor az E 60-as mentén

Sokan talán arra gondolnak, hogy április elsejei vicc akar lenni a címben szereplő sok szokatlan dolog. Ugyanis ki az, aki egy forgalmas főút mentén keresztyén tábort szervez ilyen bizonytalan kora-tavaszi időben? Máshoz vagyunk szokva: szép nyári évszak, távol a világ zajától, elcsendesedésre alkalmas hely... S noha utóbbiak nem álltak rendelkezésre, napsütés azonban volt bőven, s világ zaját feledtető program annál inkább a Marosvásárhely Gecse utcai, nagyernyei és marusludasi ifisek harmadik találkozóján.
A találkozó tábori jellegét sok apró dolog generálta, hisz amikor a hátizsákkal, hálózsákkal felszerelt ifjak ellepték a marosludasi református gyülekezet régi, átalakításra váró parókiáját, amikor ki-ki birtokba vette a számára "vetett" matracot, mi másra gondolhatott volna az ember, mint, hogy itt egy táborozás veszi kezdetét. Olyan, amelyből nem hiányozhat a közös imádkozás, éneklés, vagy az ige üzenetének keresése, a játék, jó hangulat, reggeli torna és vidámság, közös étkezés és az elvett javakért mondott közös hála.
Gazdag program várta a résztvevőket, melyet az IKE által szervezett munkatársképzők egyikén részt vett fiatalok állítottak össze és irányítottak, magukkal vonzván gyülekezetük többi ifisét is. Így állt össze a 33 fős csapat, melyet ez alkalommal a marosludasi gyülekezet, és a gyülekezeti munkában lelkesen részt vevő ifjak fogadtak.
A találkozónak számos támogatója volt, akik valószínű, hogy értékelik az ifjak munkáját, és egyúttal szabad teret engednek számukra abban, hogy sajátos módon, a saját eszközeikkel kapcsolódjanak be az Istent dicsőítő gyülekezeti munkába. Az ige arra tanított, hogy jó dolog kilépni a csónakból, megszokottságból, félelemből, passzivitásból és Péterként elindulni Jézus felé (Mt 14, 29). Hisszük, hogy ifjaink részéről ez egy ilyen lépés volt. Bárcsak minél többen meghallanák Jézus hívó szavát: - Jöjj!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése